logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

DAČIĆ: Međunarodna zajednica ne reaguje ni na jednu PROVOKACIJU Albanaca, pa neće ni na ovu na Novom Brdu!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija može da alarmira međunarodnu zajednicu povodom isticanja zastave Kosova na tvrđavi Novo Brdo, ali da je problem što ona "ne reaguje na takve provokacije.Nema osuda tih događaja kao što nema osuda ni drugih događaja u Prištini, rekao je Dačić.

Kazao je da su, u vremenu kada su ti istorijski spomenici nastali, Albanci činili "izuzetnu manjinu" i dodao da je Kosovo težilo da se učlani u Unesko sa ciljem da "kulturno blago Srbije pređe u ruke Albanaca".

NE PROPUSTITE

- To nije ništa novo, već je reč o stalno prisutnoj tendenciji da se satre srpsko stanovništvno na Kosovu od samog početka, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da Srbija apeluje na međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost iz razloga što se ti objekti nalaze na mestima gde su većina Albanci, jer je kao "posledica etničkog čišćenja došlo do toga da Srbi tu budu manjina".

(Kurir.rs/Tanjug)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO