Serbia

DECA SU VRIŠTALA, BILO JE JEZIVO, RINGIŠPIL SE NAGNUO NA MOJU STRANU... Mali Vuk i Ena opisali su kako je izgledala JEZIVA SCENA kod Sombora!

Osmoro dece povređeno je preksinoć kad je pukao stub ringišpila u dvorištu katoličke crkve u selu Kolut kod Sombora! Četvoro njih je zadobilo teže povrede i zadržano je u bolnici na lečenju, dok je preostalo četvoro pušteno na kućno lečenje. Srećom, niko nije životno ugrožen.

Bez hapšenja

Policija je obavila uviđaj, a zamenica tužioca u Somboru za sada nije naložila hapšenje vlasnika luna-parka
Izvor iz istrage

Istraga u toku

Kako smo saznali od izvora iz istrage, vlasnik luna-parka u okviru kog je radio sporni ringišpil jeste Robertino B. (50) iz Sombora.
- Stub ringišpila pukao je tokom vožnje i on se srušio. Najgore su prošli Bojana Đ. (12), sa prelomom ključne kosti, zatim Stefan S. (13), kome je polomljena ruka, i Luka R. D., koji je udario glavom u metalni stub. Ostali mališani, Lazar (14) i Miljana (12) P., Jovana (8) i Vuk (11) R., kao i Marko S. (14) imaju lake povrede. Svima je pružena pomoć u somborskoj bolnici, a njih četvoro zadržano je na lečenju i posmatranju - kazao je naš izvor.

Informer

Prema njegovim rečima, policija je obavila uviđaj, a slučaj je preuzela zamenica Osnovnog javnog tužioca u Somboru, koja za sada nije naložila hapšenje vlasnika luna-parka.
Mala Ena T. (12) iz Koluta stajala je pored ringišpila u trenutku nesreće.
- Kad je puklo, najpre sam pomislila da je neko sedište. Onda su se ugasila svetla na ringišpilu i on je počeo da pada u stranu. Deca na vrtešci su vrištala, bilo je jezivo - kazala je Ena.


Njen drugar Vuk R. (11) bio je na ringišpilu kad se srušio.
- Vožnja je bila pri kraju kad je nešto puklo i stub se nakrivio na moju stranu. Oni sa suprotne strane preleteli su preko nas i tako su se deca povredila. Među njima je i moja sestra, ali ona će danas biti puštena iz bolnice - ispričao je mali Vuk.

Informer


Miljana P. je sa bratom Lazarom takođe bila na ringišpilu u trenutku nesreće.
- Ja sam dobro prošla, ali moj brat nije. Ostao je u bolnici, a nadam se da će uskoro doći kući - rekla je ona.

Napustili selo
Meštani Koluta kažu da je policija posle uviđaja naložila vlasniku luna-parka da se odmah spakuje i napusti selo.
- Nesreća se dogodila oko 21.30, a već oko dva sata iza ponoći kompletan luna-park je napustio Kolut. Osim velikog ringišpila, tu su još bili i mali ringišpil, stoni fudbal i tobogan. Ovaj luna-park svake godine dolazi u Kolut oko Petrovdana i ostaje kod nas sve do posle Svetog Ilije, koji je seoska slava - rekao nam je meštanin.


U mesnoj zajednici Kolut juče nisu hteli da nam kažu ko je vlasniku luna-parka izdao dozvolu za postavljanje i rad, kao ni ko mu je obezbedio struju. Nezvanično su nam rekli da je zemljište na kom je bio postavljen luna-park u vlasništvu katoličke crkve i da su im najverovatnije oni ustupili taj prostor. 

Football news:

Ødegård prematurely returned to the real world of rental Sociedade
Arsenal and Roma are discussing the exchange of Torreira for diavar
The trained bear was brought to the dressing room of the Sakhalin Resident
De Ligt had shoulder surgery and will miss 3 months
Modibo – infected with coronavirus Barcelona player. The disease passes without symptoms
Lichtsteiner finished his career. The former Juve and Arsenal defender is 36 years old
Matuidi left Juventus. The midfielder will move to Inter Miami Beckham