Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Детаљи насилног упада Куртијевих специјалаца у болницу у Северној Митровици

В. Д. директора КБЦ Косовска Митровица Златан Елек рекао је да су рано јутрос антитерористичке јединице тзв. косовске полиције упале у круг КБЦ Косовска Митровица са 15 возила, наоружани дугим цевима и извршили претрес болничке вешернице и котларнице, као и да су из канцеларије шефа обезбеђења КБЦ, однели уређај за видео-надзор.

Елек је на конференцији за новинаре рекао да нико од менаџмента управе није био о томе обавештен и да је том приликом дошло до насилног разбијања врата котларнице и вешернице.

В. Д. директора КБЦ каже да су тражили обавештење од Еулекса, за који је рекао да је био неми посматрач, и да су их они упутили на тзв. косовску полицију.

Током упада били су присутни и цивили са дугим цевима, који су носили прслуке, рекао је Елек.

„То је време када радници долазе на посао и који су били видно узнемирени, а све то су посматрали пацијенти на интерном одељењу и сада су читави тимови заузети смиривањем пацијената“, рекао је Елек.

Елек каже да му је командир полиције рекао како имају налог суда и да желе да виде просторију за видео надзор улазне капије.

„Рекао сам му да није било потребе за насилним упадом и да смо били максимално конструктивни и понудили да отворимо коју год желе просторију“, објаснио је Елек

Из канцеларије шефа обезбеђења узели су видео снимке. Према речима Елека, око 7.15 су напустили КБЦ без образложења зашто је то рађено.

„То је унело велики страх и забринутост", рекао је Елек и додао да и поред овог имају сталне репресије од стране власти у Приштини и да су санитетска возила до сада претресена 178 пута и да никада ништа у њима није пронађено.

Заменик директора КБЦ Косовска Митровица Драгиша Миловић оценио је да је овај догађај „наставак вишемесечне тортуре“ који српски народ на Косову и Метохији преживљава и покушај да се СПЦ умеша на нечасне радње, а сада се кренуло и на здравство, преноси Спутњик.

„Овај КБЦ је једина мултиетничка болница у градској средини у којој се лече и остали пацијенти неалбанци, Роми и то је познато. Ми смо апсолутно отворени за све“, рекао је Миловић.

Миловић каже да су примили и припаднике Кфора и да су одговорили на сва њихова питања и омогућили им да прегледају просторије и залихе лекова.

„Све је то за њих било небитно, више је акценат да се рад ове болнице и наших лекара на неки начин упрља и каже и здравствени радници морају да се оптуже“, рекао је Миловић.

Запитао се како сада да се уђе у салу када су окружени дугим цевима.

„Еулекс је био потпуно незаинтересован. Овакав Еулекс није ни потребан, нису били ни на месту, могли су бар да изађу из возила. Јесу тешка времена, али наставићемо да радимо. Живимо на својој земљи, ова болница је стуб опстанка грађана“, рекао је Миловић, пренео је Танјуг.