Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

До новембра завршетак реконструкције пешачких прилаза у центру Београда

Реконструкцијом пешачких прилаза подземном пролазу код Игуманове палате и палате Атина, улази се у завршну фазу уређења подземних пролаза у центру Београда, изјавио је Радослав Марјановић, председник општине Стари град.

Он је, у изјави за Танјуг, рекао да се очекује да завршни радови трају до новембра.

„Након реконструкције прилаза подземних пролаза код Палате Албаније, хотела Балкан, Робне куће Београд, код хотела Москва који су завршени, такође су уређена и два прилаза код Позоришта на Теразијама, сада се раде преостала два код Игуманове палате и код Палате Атина на Теразијама. Завршетком ових подземних прилаза практично сви прилази који се налазе на Теразијама биће комплетно завршени”, рекао је Марјановић.

Он је истакао да су постављени нови лифтови у свим оним прилазима где су и били, као и лед расвета и рампе за особе са инвалидитетом, а на завршеним улазима уграђен је и систем за видео надзор.

Према његовим речима, након завршетка преостала два прилаза који се очекује до новембра, може се рећи да је комплетно завршен најобимнији и најозбиљнији део посла – реконструкција самих прилаза подземних пролаза.

„Након тога наставља се рад који неће спречавати проток пешачког саобраћаја, односно кретања пешака, то је рад на обнови плафона, зидовима, облогама и то је већ завршено код хотела Москве, а до краја године биће завешен цео пројекат који се радио у неколико фаза, односно сви подземни пролази”, рекао је Марјановић.