Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Добитник џекпота америчке лутрије од 1,6 милијарди долара тражио награду на Флориди

МАЈАМИ – Други по величини добитник лутрије у историји САД је затражио награду од 1,6 милијарди долара, али идентитет особе може остати тајна још 90 дана, саопштила је Лутрија Флориде.

Џекпот „Мега Милионс” преузет је у понедељак, седам недеља након извлачења 8. августа, саопштила је лутрија Флориде, пренео је Ројтерс.

Флорида је једна од 45 држава, уз округ Вашингтон и Америчка Девичанска острва, који учествују у извлачењу „Мега Милионс”. Протекло је 31 извлачење, двапут недељно, без добитника све док купац карата у супермаркету у Нептун Бичу, око 25 километара источно од Џексонвила, није добио свих шест тражених бројева.

Освајач џекпота „Мега Милионса” на Флориди имаће опцију да захтева пун износ исплаћен у 30-годишњем ануитету или да узме паушални износ од 794,2 милиона долара у готовини, наводи се на веб страници „Мега Милион”.

Добици се опорезују, а према закону Флориде, добитници лутрије који траже награде од 250.000 долара или више, не морају јавно да открију свој идентитет до 90 дана након преузимања награде.

 За купљен тикет од два долара, шансе за освајање џекпота су око један према 300 милиона, преноси Танјуг.

„Мега Милионс” је саопштио да је џекпот био највећи у његовој историји и тако надмашио награду од 1,537 милијарди долара, која је освојена у Јужној Каролини 2018. То би га сврстало на друго место иза рекорда постављеног на супарничкој лутрији Пауербол, када је џекпот износио 2,04 милијарде долара за тикет продат у Калифорнији у новембру 2022. године, наводи се на веб страници Пауербола.