Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Додик једногласно реизабран за председника СНСД

ДОБОЈ – Милорад Додик једногласно је данас реизабран за председника Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на седмом Сабору странке у Добоју.

Додика је подржало 937 делегата који учествују у раду Сабора и бирају председника странке.

Он је захвалио свим делегатима који су му пружили подршку, уз поруку да су му дали снагу да се и даље бори за Републику Српску, преноси Срна.

Додик је истакао да појединци желе да смање снагу СНСД-а, као и да таквим особама поручују да је он ту да се бори за стабилност и мир.

„Боримо се за слободу српског народа. Устав БиХ говори о праву народа који живе у њој и ми се залажемо за то”, рекао је Додик у обраћању пред Сабором СНСД-а након што је завршено гласање, пренео је Танјуг.

Он је поновио да је БиХ наметнута и присилна заједница, као и да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ.

Додик је рекао да СНСД остаје посвећен партнерству са Србијом, Русијом и другим пријатељским земљама, те са коалиционим партнерима у Српској.

Он је нагласио да поштује друге народе, али да не подржава мајоризацију и да је потребна присутност свести свих народа.

Сабор СНСД-а изабрао је и нови Главни одбор странке који броји 410 чланова.

На Сабору је једногласно усвојен и Статут странке који садржи одређене новине када је реч о организацији и јачању поверења чланства у странку и њена опредељења.

Сабору СНСД-а у Добоју присуствовало је више од 2.000 гостију, симпатизера странке и других високих званица из Српске, БиХ, Србије, Русије, Мађарске, Румуније