Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Додик: Пружена рука са истока значи договор, а са Запада превару

Милорад Додик, председник Републике Српске рекао је да ће најкасније почетком новембра разговарати са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Москви, те додао да је важно за Српску да има такав однос са глобалним лидером, какав је Путин.

„Интересантно је причати с Путином. То је заиста, што се мене тиче, висока привилегија. Када њему пружите руку и када он каже да је нешто у реду, онда је у реду. Када пружите руку неком западњаку знајте да вас је преварио следећи дан”, рекао је Додик.

„Русија је измучена Другим светским ратом и комунистичком влашћу, као и очекивањем да ће Запад коначно прихватити Русе као интегрални део тих вредности. Изгубила је 30 година у трагању и схватила да Запад преко Украјине само жели доћи до сировина и ресурса на истоку Русије”, додао је Додик.

Навео је да су највећи браниоци комунистичких вредности заправо Запад и САД, јер подржавају све оно што су комунистичке власти учиниле у прошлости, а на штету данас суверених држава као што је Русија.

„Америка је преко сукоба у Украјини демолирала Европску унију која више није фактор. Зауставили су Немачку јер су се плашили савеза ове земље и Руске Федерације. Синоним за тај савез је био „Северни ток””, навео је Додик за Срну.

Истакао је да није било реално за очекивати да Русија неће одговорити на хаварију која је прекинула снабдевање Европе гасом, преноси Спутњик.