Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

„E-Полицијска станица” у „Београду на води”

Најсавременија „е-Полицијска станица” у којој ће суграђанима бити пружене услуге без присуства полицијских службеника своју адресу добила је у „Београду на води”. Ову модерну станицу отворили су Братислав Гашић, министар унутрашњих послова, и генерал-потпуковник Абдулах Калиф ал Мари, директор Полиције Дубаија.

Обишли су и реновиране просторије Полицијске станице „Савски венац” у којој се, између осталог, налазе и канцеларије службеника који ће пружати подршку у раду „е-Полицијске станице”.

Министар Гашић захвалио је Уједињеним Арапским Емиратима на експертизи и подршци у реализацији овог пројекта, нагласивши да је поносан што ће Београд, по угледу на Дубаи, добити једну од најмодернијих полицијских станица, која ће олакшати грађанима приступ појединим полицијским услугама.

– Ова савремена станица била је наша заједничка жеља да сарадњу унапредимо. Београд и Србија заслужују модерне полицијске станице које ће брзо и ефикасно пружати разноврсне услуге нашим суграђанима и учинити полицију још ефикаснијом – нагласио је Гашић. Заједнички пројекат, према његовим речима, показатељ је блиских партнерских односа Србије и Уједињених Арапских Емирата, истакавши да је сарадња са полицијом Дубаија, као важног стратешког партнера, резултат добрих веза које су успоставила два председника Александар Вучић и шеик Мохамед бин Зајед ал Нахјан.

Директор полиције Ал Мари нагласио је да су „е-полицијске станице” у Дубаију оствариле изузетан успех јер суграђанима даноноћно, на више различитих језика, пружају брзе и неопходне безбедносне и друштвене услуге.

– Задовољство нам је што смо овим пројектом пренели наша знања и најбољу праксу колегама из Србије. Жеља нам је да помогнемо да се што више полицијских станица у Србији трансформише јер ће у великој мери побољшати живот суграђана – истакао је Ал Мари.