Serbia

Epidemija jenjava u Zlatiborskom okrugu

Zavod za javno zdravlje Užica saopštio je danas da u tom gradu posle dužeg vremena nije zabelezen nijedan novi slučaj koronavirusa.

Getty Images/Christopher Furlong

Getty Images/Christopher Furlong

Oni su zaključili da podaci o broju pacijenta u bolnicama, pokazuju da se epidemija u Zlatiborskom okrugu polako stišava.

Na teritoriji Zlatiborskog okruga, gde su proteklih nedelja u nekoliko navrata potvrđivane i trocifrene cifre u jednom danu, prijavljeno je "samo" sedam novih slučajeva pozitivih na kovid 19, prenosi Blic.

Od početka epidemije u ovom delu Srbije potvrđena su 2.242 slučaja koronavirusa, dok je ova bolest odnela 62 života.

Pre par nedelja užička bolnica bila je na ivici kapaciteta sa više od 300 kovid pacijenata od kojih i do 25 bilo na respiratorima.

U privremenoj kovid bolnici u krugu nekadašnje kasarne trenutno se leči 36 pacijenata, a u Specijalnoj bolnici “Čigota” na Zlatiboru 15.

Football news:

Barcelona announced Suarez's move to Atletico
Barcelona will receive 2 million euros for the transfer of Suarez in the seasons when Atletico reaches the 1/4 finals of the Champions League
Chelsea's newcomers came off in the League Cup: Havertz scored a hat-trick (the first of his career), Chilwell an assist, Silva played an hour
Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League
Ruediger - Barcelona's priority transfer target
Arsenal have won 6 matches in a row
Inter midfielder vesino is In talks with Napoli. He was offered to Zenit