Serbia

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ: Sve veća opasnost od širenja virusa, evo šta nas čeka u narednih 10 dana

Epidemiolog prof.dr Branislav Tiodorović kaže da se nalazimo u situaciji kada je opasnost od širenja kovida daleko veća i kada se može reći da imamo više inficiranih nego što je dokazano.

- Mladi ljudi koji ne osećaju neke posebne tegobe oni se ne javljaju lekaru, ne javljaju se ni na testiranje i posledica toga je situacija u kojoj ne znači da smo obuhvatili sve koje treba tako da se može očekivati da je od pet do 10 puta više onih koji su potvrđeni - kaže Tiodorović.

Kako je dodao, među testiranima dominiraju oni koji imaju od 20 do 40 godina, ali sve više počinju da se pojavljuju i radno aktivni do 60 godina.

Tiodorović je rekao da imamo porast u broju potvrđenih slučajeva uz stabilnu situaciju u bolnicama.

- Nemamo veliki skok, pa čak ni u velikim gradovima, pa se može očekivati da ćemo u narednih 10 dana doći u situaciju da zbog ovih koji su radno aktivni i žive u domaćinstvu sa više članova budu zaraženi i stariji - naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, to nas može dovesti u istu situaciju koju smo imali u aprilu, a onda sledi “razgorevanje” što znači da i mlađi teže obolevaju što smo imali u julu.

- Stanovništvo je disciplinovano i svesno opasnosti i mislim da smo daleko od uvođenja policijskog časa - zaključio je epidemiolog.

(Kurir.rs/Pink)

Football news:

Brunu on the penalty given to rashford: it was important for Him to gain confidence. It doesn't matter who kicks if the team scores
De Ligt on 2:1 with Ferencvaros: Juventus needed to move the ball faster and act more assertively
The minges on debut for Barca: Very happy. I hope this is the beginning of something big and meaningful
You can ask in the locker room if you have the guts. Tuchel-journalist asked about the quality of the PSG game
Morata on 2:1 with Ferencvaros: it Seemed like a match 20 years ago. They played defensive football
Juventus for the first time in the 123-year history of the club played without the Italians in defense and goal
Koeman on 4:0 with Dynamo Kyiv: Today was the Barcelona we want to see