Serbia

ETO TI SAD! Francusko fudbalsko prvenstvo se možda ipak završi na terenu (FOTO)

List Parizijen (Le Parisien) je objavio da je predsednik Liona Žan-Mišel Ola primila pismo, koje je agencija Frans pres dobila na uvid.

Čeferin je objasnio da je UEFA zaista razgovarala o postavljanju roka, 3. avgusta, da zemlje države završe svoja prvenstva.

Taj datum je naveden kao poslednji za 15 najjačih evropskih liga, uključujući Francusku, da se završi sezona koja je prekinuta sredinom marta zbog pandemije korona virusa.

foto: Profimedia

Datum za niže rangove je 20. jul.

"Ipak, uvek smo tokom tih sastanaka pominjali da su ovi datumi preporučeni, a ne zvanični", naveo je Čeferin u pismu.

Pozivajući se na sastanak UEFA od 23. aprila, koji je odredio put suspendovanim ligama, Čeferin je naveo da je cilj bio da se igra gde god je to moguće.

"Preporuka UEFA je bila da jasno ohrabri nacionalne saveze i lige da učine sve što mogu kako bi se završila domaća prvenstva koja su u toku, bilo u originalnom ili prilagodjenom formatu, ako je potrebno", napisao je Čeferin.

foto: AP

Francuska liga (LFP) je 30. aprila ipak okončala sezonu 10 kola pre kraja takmičenja.

To je bilo nakon što je francuska vlada saopštila da sezona ne može da se nastavi i da će velika okupljanja biti zabranjena do septembra.

Pari Sen Žermen je proglašen šampionom, a Lion je jedan od klubova koji su izrazili veliko nezadovoljstvo odlukom koja im je uskratila evropska takmičenja za narednu sezonu.

Predsednik Liona je odbacio, kako je rekao, ishitrenu odluku i insistirao je na tome da može da se nadje način da se sezona završi u avgustu, pre nego što počne nova.

foto: Profimedia

Fudbalski klub Amijen je, u medjuvremenu, pokrenuo pravni postupak zbog odluke da se okonča takmičnje, koja znači da je ispao iz Lige jedan.

Ola je tvrdio da je LFP odluku zasnovao na rok koji je iznela UEFA.

Taj datum, 3. avgust, je pomenut u zapisnicima sa sastanaka LFP-a, organizacije koja je ostala pri stavu da je odluka "čvrsta i konačna".

Francuska je najveća evropska liga koja je do sada okončala sezonu. Osim nje, to je uradila Belgija i Škotska, kao i Holandija koja nije odredila šampiona.

(Beta)

Football news:

Bonucci on Juve's draw with Atalanta: We must look at the result. This is how Championships are won
Sterling surpassed Yaya Toure to become Manchester City's 2nd goalscorer in the history of the Premier League
Gasperini on two penalties for Juve: They are above any rules in Italy. Did we have to cut off our hands?
Sarri Pro 2:2 with Atalanta: We played with one of the best teams in Europe right now
Pep Guardiola: Manchester City have won a place in the Champions League on the pitch. I hope that UEFA will allow us to play
Atalanta extended their unbeaten streak to 14 games and is ranked 3rd in Serie A
Ronaldo scored his 27th goal in Serie A, converting a penalty in the game against Atalanta. Immobile has 29 balls