logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

FIC čestitao Srbiji prvo mesto u svetu po grinfild stranim investicijama

Savet stranih investitora (FIC) čestitao je Srbiji prvo mesto u svetu po obimu grinfild stranih direktnih investicija (SDI) na rang listi Fajnenšel Tajmsa.

FOTO: Epa, NARONG SANGNAK

FOTO: Epa, NARONG SANGNAK

Oni su ocenili da je to rezultat reformi sprovedenih do sada.

"Savet stranih investitora pozdravlja što se Srbija u 2018. godini plasirala na prvo mesto po broju SDI projekata, prema podacima koji je objavio Fajnenšel Tajms. Razmatrajući postignuti rezultat, očigledno je da su do sada sprovedene reforme imale efekat", piše u saopštenju FIC-a.

"Kao udruženje koje je stalni partner Vladi Srbije na poboljšanju ukupnih uslova poslovanja, zadovoljni smo što smo svedoci da su naši zajednicki napori dali opipljiv rezultat", dodaje se dalje.

Oni kažu i da će istovremeno nastaviti da se zalažu za još dinamičnije reforme kako bi Srbiji pomogli da se uhvati u koštac sa razvijenim tržištima, uključujući i ona u Evropskoj uniji kojima Srbija želi da se pridruži.

"Pre svega, preporučujemo rad na održivoj fiskalnoj konsolidaciji kroz sprovodenje strukturnih reformi, naročito privatizacijom i korporativizacijom državnih preduzeća, nastavljanjem uskladivanja zakona sa propisima EU i daljim poboljšanjem primene zakona", navodi se u čestitki FIC-a.

Beograd -- Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju javnim nadmetanjem nepokretnosti Fabrike drumskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je juče sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović.

Nema bolje ni lepše ideje nego da novi auto-put, od Obrenovca do Ljiga, bude nazvan po Milošu Velikom, koji je utemeljio i izrodio savremenu srpsku državnost.

Moskva -- Rusija bi mogla da uvede privremena ograničenja na uvoz koštičavog voća iz Srbije ako se nastavi izvoz zaraženih voćki, saopštio je Nadzorni organ Rusije.

Beograd -- Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga biće otvоrena u nedelju.

Beograd -- U Beogradu je u zvaničnoj poseti ministar spoljnih poslova Japana, zemlje sa kojom je Srbija u prvom polugodištu ostvarila razmenu od 111,3 miliona dolara.

Jagodina -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je gazdinstvo Cilić kod Jagodine i najavio još jaču podršku države razvoju vinarstva i vinogradarstva.

Jagodina -- Industrija kablova u Jagodini, nekadašnji privredni gigant Srbije i SFR Jugoslavije, oglasila je prodaju pokretnih stvari i opreme, od kranova do brusilica.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO