Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Фифа пребацила више од 100 радних места из Цириха у Мајами

ЖЕНЕВА – Међународна фудбалска организација (Фифа) премешта више од 100 својих радних места из седишта у Швајцарској на Флориду, где све више људи ради на организацији Светског првенства 2026. године.

Фифа је обавестила особље да ће се њено целокупно правно одељење и тимови за ревизију, усклађеност и управљање ризицима преселити из Цириха у Мајами.

„Планирано је да тај потез буде у потпуности оперативан у августу 2024. године”, саопштила је Фифа особљу преко мејла у чији је увид имала агенција Асошијетед Прес.

Проширено мушко Светско првенство са 48 екипа 2026. године, биће углавном домаћин САД, а утакмице ће се играти и у Канади и Мексику. Председник Фифа Ђани Инфантино рекао је прошле године у Катару да очекује да ће у будућности проводити више времена у САД.

САД ће такође бити домаћин проширеног клупског првенства са 32 тима у периоду од јуна до јула 2025. године. Реал Мадрид, Манчестер Сити и Челси већ су се квалификовали као недавни шампиони Европе, а Фламенго и Палмеирас ће доћи из Бразила.

Одлука Фифа да премести своје правно одељење делује изненађујуће с обзиром на то да је Швајцарска центар за глобално спортско право и да се стотине Фифа случајева, укључујући спорове око уговора, плус неке дисциплинске и етичке случајеве који се саслушавају сваке године на Суду за спортску арбитражу у Лозани, преноси Бета-АП.

Фифа је већ отворила базу у Паризу 2021. како би била веза са савезима чланицама у Европи и Африци, а припрема се регионална канцеларија у Сингапуру.