Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Grejanje u Pirotu skuplje za 6%, parkiranje za 5%

Odbornici pirotske Skupštine doneli su odluku o poskupljenju cena grejanja i parkiranja u tom gradu, pa će tako građani koji se greju preko Toplane u novoj grejnoj sezoni plaćati račune veće za 6%, dok je parking poskupeo za 5%.

Poskupljenje grejanja pravda se povećanjem cene energenata, a kako je obrazloženo na sednici lokalnog parlamenta, Nadzorni odbor Toplane predložio je i veće povećanje koje nije prihvaćeno, a određeno je da se u novu grejnu sezonu uđe sa povećanjem od 6%.

Direktor Toplane Bratislav Ćirić kaže da je Komisija za razvoj privrede i budžet dala predlog Gradskom veću da se cena grejanja poveća linearno.

Predlog je da se cena grejanja poveća za 6% dok ostale toplane idu na povećanje od 10 do 15%. Gradska toplana će i ove godine koristiti komprimovani prirodni gas koji je znatno jeftiniji od mazuta, za oko 25 dinara, što je na nivou grejne sezone ušteda od oko 75 do 80 miliona dinara. Ovo linearno povećanje od 6% je sasvim prihvatljivo i nadam se da ćemo ovu grejnu sezonu i početi i završiti onako kako treba - rekao je direktor Toplane, Bratislav Ćirić

Gradsko veće u uvažilo taj predlog, što su potvrdili i odbornici, a uz cenu grejanja još jedno poskupljenje očekuje Piroćance, a to je cena parkiranja.

Sada će biti veće za 5%, pa će tako započeti sat u ekstra zoni umesto dosadašnjih 50, stajati 52 dinara.