Serbia

„Игра ума” вечерас на Врачару

Интерактивна представа „Игра ума” („In His Mind”) је прича о најозлоглашенијем серијском убици у историји: Џеку Трбосеку. Премијера је вечерас од 20 сати у посебном амбијенту, у старој кући на Врачару (Ђорђа Вајферта 5) коју је група сценографа за ову прилику уредила и дизајнирала у викторијанском стилу.

„Игра ума” је окупила велику екипу креативних људи у Београду, поставила је америчко-српска екипа професионалаца: режирао је Јордан Паркес, који је са Јованом Ристићем радио и на сценарију. Сценографију су потписали Илија Вишњић и Магдалена Влајић, кореограф је Александар Илић, уз асистенцију Мојце Мајцен и увежбача Бранка Митровића. Музику је радио Дамјан Ћириловић, а костиме Игор Јагић.

Реч је о интерактивној представи у којој је публика уједно и учесник, а због специфичног амбијента може јој присуствовати највише 15 људи током једног извођења, што ће допринети, тврде њени актери, додатном осећају интимности и пробијања четвртог зида. Публика ће, сазнајемо, бити у могућности да се креће по кући, кроз собе на три нивоа и прати глумце и глумице, и на несвакидашњи и мистериозан начин посведочи о агресивној и бруталној природи Џека Трбосека, заједно са његовом дијаметрално супротном романтиком према својој љубавници Елеанор, а све кроз причу и модеран плес. Гледаоци ће, уједно, бити у прилици да уживају у посебно креираним коктелима и у џез наступима пре и после представе.

Глумачку екипу чине искусни интернационални глумци и плесачи из Француске, Калифорније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије: Урош Петронијевић, Ђорђе Гргур, Гала Шалипур, Јулије Ле Лаy, Александра Коларов, Хана Јапунџић, Јоана Кнежевић, Катарина Бућић, Катарина Орландић, Лука Миљковић, Ђорђе Галић, Марија Новаковић, Марија Станковић, Никола Павловић, Владимир Чубрило. Иза продукције и организације ове захтевне представе стоје Соња Илић и Јована Радовановић. Представа „Игра ума” биће са својом публиком у наредном периоду четири пута недељно у три термина, од четвртка до недеље.

Football news:

Sanchez finished the match against Bayer, despite the injury
Solskjaer is the fifth coach with whom Manchester United reached the semi-finals of the European Cup
Manchester United are set to buy Sancho this summer despite Borussia's claim that he is staying
Shirokov beat the judge at an Amateur tournament: promised that # # # # # [vdarit] for a red card-and # # # # # [vdarit]
Brunu has scored 11 goals in 20 games for Manchester United. 7 of them were penalties
Lukaku has scored in 9 consecutive Europa League games. This is a tournament record
Konstantinos Tsimikas: Liverpool is the biggest club in the world. I supported them as a child