NIS tvrdjava u centru Nisa foto Branko Janackovic Foto: B. Janačković / RAS Srbija

Umesto na šetalištu u Nici u Francuskoj, dve starije Italijanke greškom su se minulog vikenda obrele u - Nišu. Zbog sličnosti u pisanju imena našeg grada i poznatog francuskog turističkog centra, one su verovatno napravile previd i kupile avionske karte do Niša.

Trg Masena u Nici Foto: privatna arhiva / Promo
Trg Masena u Nici

No, kada su sletele na pistu "Konstantina Velikog" shvatile su da su na pogrešnom mestu i da je Nica više od 1.500 kilometara daleko.

- U subotu su dve starije dame došle u Niš letom kompanije "Rajan er" iz Begrama kod Milana, a planirale su da idu u Nicu - potvrdila je portparol aerodroma "Konstantin Veliki" Ivanka Stanisavljević.

Prema prvim informacijama, dve žene su odlučile da ostanu i obiđu Niš do narednog leta kojim je bio planiran povratak kući.

Šetaliste na keju u centru Niša Foto: B. Janačković / RAS Srbija
Šetaliste na keju u centru Niša

Tako su, igrom slučaja, umesto Trga Masena i drugih znamenitosti Nice, dobile priliku da upoznaju ništa manje atraktivnu istoriju Niša u kojem je u antičko doba rođen car Konstantin, obiđu Medijanu, Tvrđavu, Ćele kulu...

Ovo nije prvi slučaj da se turisti greškom nađu u Nišu, misleći da su na putu za Nicu. Poslednji put se to desiloo krajem 2016.godine kada su trojica turista iz Češke, letom iz Bratislave stigli u Niš umesto u Nicu.

Da nisu na pravom mestu posumnjali su još u vazduhu, kada su upitali stjuardesu "a gde je ovde more", očekujući da na obzorju vide obrise poznatog francuskog letovališta.

Centar Nice u Francuskoj Foto: privatna arhiva / Promo
Centar Nice u Francuskoj

Slovački mediji preneli su tada da su turisti bili razočarani nakon sletanja u Niš, gde ih je umesto sunca fracunskog mondenskog grada, dočekalo sivo decembarsko nebo, budući da su naredni let imali tek za pet dana.

Tvrđava u centru Niša Foto: B. Janačković / RAS Srbija
Tvrđava u centru Niša

No, za razliku od Čeha koji su odmah iz Niša produžili za Sofiju gde su uhvatili prvi let za Nicu, dame iz Italije ostale su u Nišu i nema sumnje da su se lepo provele.