Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Италијанске песме које чувају традицију

Пето издање манифестације „Санремо Ђовани ворлд тур” коју организује Министарство спољних послова и међународне сарадње Италије, у нашу земљу, али и друге велике градове Балкана, на седмодневну турнеју довело је такмичаре прошлогодишњег фестивала „Санремо Ђовани”. Концерт који други пут у Београду организују Италијански институт за културу и Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ) приређен је на Савском шеталишту на Калемегдану.

Наступили су италијански уметници: Мартина Белтрами, Фијат 131, Нур и Манини. Они су изводили сопствене нумере, као и нове верзије великих класика италијанске музике, у сарадњи са уметничким директором турнеје Маурициом Филардом. Гошће на сцени биле су глумица Јелена Гавриловић и певачица Лена Ковачевић. На репертоару су се нашле нумере „за сва времена”, али и нове песме, показујући како музика повезује прошлост и садашњост.

Циљ ове путујуће смотре је да промовише традицију италијанске песме и на најбољи начин представи младе таленте италијанске поп музичке сцене преко мреже дипломатско-конзуларних представништава и италијанских института за културу.