Serbia

IZDAVANJE STANOVA NA DAN PONOVO CVETA: Cene od 20 €, ali sada ih ne traže za žurke, već zbog boljeg razloga

Državljanima susednih zemalja omogućeno je da se vakcinišu u Srbiji, a to je uzrokovalo gužve na graničnim prelazima za vikend. Osim kolone vozila na granicama, došlo je i do velikih redova na Sajmu, odnosno buma izdavanja stanova na dan.

Ova opcija je ponovo "oživela" zahvaljujući naletu građana iz država regiona, kao što su BiH, Severna Makedonija, Albanija.

Budući da dolaze na dan, dva, odnosno samo da se vakcinišu, stan na dan se čini kao idealna solucija, i svakako povoljnija od skupljih kategorija smeštaja.

Ono što je svakako prednost je činjenica da stanova za izdavanje na kratak rok ima na "svakom koraku", a cene su uobičajene: u proseku od 20 do 40 evra, zavisno od lokacije.

Interesovanje za stan na dan je dobrodošlo vlasnicima nekretnina koji su navikli na zaradu od tog biznisa, i još nisu odlučili da se prebace na dugoročno izdavanje, ili nisu pronašli podstanara.

Kako turista u 2020. godini nije bilo kao ranije, a nema ih ni sada, jasno je koliko su finansije vlasnika stanova na dan "pretrpele".

U Srbiji je juče počela vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije obezbedila 10.000 vakcina.

Oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana prijavilo se za vakcinaciju ovog vikenda u našoj zemlji, a ona je obezbeđena preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji sa Vladom Srbije.

O stanovima na dan se u poslednje vreme, inače, uglavnom pisalo u negativnom kontekstu: počev od demoliranja prostora, iza kojih stoje nesavesni zakupci, pa do prijavljivanja korona-žurki komunalcima.

Jedini koji su bili spremni da iznajme stan na dan jesu, uglavnom mladi, željni žurki i privatnih okupljanja. To je svakako sa sobom nosilo rizik, kako kada je reč o kaznama za kršenje epidemioloških mera, tako i kada govorimo o potencijalnom uništenju prostora i nameštaja, odnosno ostavljaju haos za sobom.

(Kurir.rs/ Telegraf Biznis)

Football news:

Borussia can invite Boateng. Defender will leave Bayern in the summer
Robert Lewandowski: Holand can be the best forward in the world. It has a huge potential
The most important question of the clasico: who will own the ball? This directly affects the effectiveness of Messi
Stars and clubs boycott social networks because of racism: Henry and Swansea-already, Tottenham are only threatening
Albert Ferrer: The trophies are not the most important thing for Barca this season. Koeman has done an impressive job, he is building a project
Solskjaer on 1-6 with Tottenham: Manchester United fell for the trick and got sent off. We learned a lesson-you can't react to anything
Pique can play with Real Madrid on injections. The procedure was carried out yesterday