Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Измена линија јавног превоза током радова у Земуну, у Сарајевској улици, Кумодражу

Због бољег функционисања јавног превоза током извођења радова у Главној улици у Земуну, као и у Сарајевској улици, од данас до 8. октобра, мењају се привремене трасе појединих линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Због радова у Земуну, возила на линијама 84, 704, 706 и 707, у смеру ка Батајници, саобраћаће следећом трасом: Булевар Николе Тесле – Џона Кенедија – Булевар Михајла Пупина – Александра Дубчека – 22. октобра – Вртларска – Ивићева – Новоградска – Цара Душана и даље редовно, а у смеру ка граду на траси: Цара Душана – Добовољачка – Угриновачка – Вртларска – 22. октобра – Александра Дубчека – Булевар Михајла Пупина – Џона Кенедија – Булевар Николе Тесле и даље редовном трасом.

Возила на линијама 703, 705, 706Е саобраћаће скраћеним трасама од окретнице „Земун (Бачка)” према Батајници, Угриновцима и 13. мају. Привремено се успостављају следећа стајалишта: – „Булевар Николе Тесле 1” – у Улици Џона Кенедија, на позицији стуба јавне расвете испред објекта са кућним бројем 4, око 70 метара после зоне раскрснице са Булеваром Николе Тесле, гледано у смеру ка Булевару Михајла Пупина, и то за линије 84, 704, 706 и 707; – „Џона Кенедија 1” – у Улици Џона Кенедија, на позицији стуба јавне расвете испред објекта са кућним бројем 31А, око 60 метара после зоне раскрснице са Булеваром Михајла Пупина, гледано у смеру ка Булевару Николе Тесле, за линије 84, 704, 706 и 707.

Све остале линије које су мењале своје трасе због ових радова и даље ће саобраћати на претходно измењеним трасама, наведено је у саопштењу Беоинфа. Током извођења радова на редовном одржавању у Сарајевској улици, на делу од Милоша Поцерца до Немањине, од данас до 8. октобра биће промењен режим рада линија јавног превоза, најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

Возила са линија 52, 53, 56 и 56Л ће у смеру ка терминусу „Зелени венац”, на делу од раскрснице улица Савске и Дринске, саобраћати следећом трасом: Савска – Савски трг – Карађорђева – Црногорска – Југ Богданова, док ће у супротном смеру ка периферним терминусима саобраћати редовним трасама. Возила са линије 51Н ће у смеру ка граду саобраћати на траси: Савска – Савски трг – Немањина и даље редовно, док ће у смеру ка периферији саобраћати редовном трасом.

Возила јавног превоза ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта, као и привремено стајалиште „Економски факултет 1” у Карађорђевој улици, које се налази на позицији ЕД стуба у висини паркинг-гараже „Каменичка”.

Због извођења хитних радова у Гуњак улици, на делу од Улице војводе Степе до Старе улице у насељу Кумодраж, од 2. октобра од 9 часова до 6. октобра доћи ће до промене у раду линије јавног превоза број 39, најављено је из Секретаријата за јавни превоз. Возила са линије 39 ће саобраћати на скраћеној траси до окретнице у висини МЗ „Кумодраж”, одакле ће у супротном смеру саобраћати Улицом војводе Степе према граду и даље редовно.