Serbia

JADO, PORAZ BOLI! MILOV POTRČKO I PORTPAROL DPS OPTUŽUJE: Srbija se mešala u izbore u CG, to priznao Abazović!

- Samo politički neupućene i neobaveštene osobe u našem regionu mogu da iznenade izjave odlazećeg ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića. Nakon godina pretvaranja i neuspelog simuliranja proevropskog političkog opređeljenja, Dačić se konačno našao u svom prirodnom okruženju i vratio na fabrička podešavanja - rekao je Nikolić u saopštenju za javnost.

OVAKVU SVADBU NISTE VIDELI! Nakon divljanja kamionom, mladenci prvu bračnu noć proveli u policijskoj stanici! (VIDEO)

EU ODUVALA BUGARE, TO ŠTO IMAJU S MAKEDONCIMA NEK REŠE SAMI, SOFIJA NE MOŽE DA UCENJUJE SKOPLJE NA RAČUN EU! Ambasadorka Nemačke razvejala sumnje: Spor dve zemlje da se rešava bilateralno!

Dačiću, kako navodi Nikolić u saopštenju objavljenom na sajtu DPS, ''''nije dugo trebalo da se priseti omiljenih metoda vođenja imperijalisticke politike, pod izgovorom brige za sudbinu Srba u regionu”.

- Kako je devedesetih zajedno sa Slobodanom Miloševicem brinuo o Srbima u Hrvatskoj i BiH, tako i danas, po istoj matrici, tu brigu usmerava ka navodno ugroženim Srbima u Crnoj Gori. Ta ''briga'' se neslavno završila pogibijom na hiljade civila i progonom Srba iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova. To da se Srbija meša u politicki život Crne Gore priznao je i ''albanski četnik'' (kako ga od milošte nazivaju srpski mediji) Dritan Abazović, koji je otvoreno saopštio da je država Srbija pomagala opoziciji u ovom izbornom procesu - navodi u saopštenju portparol DPS.

Ukoliko Dačiću, kako dalje kaže Nikolić, to nije dovoljan dokaz o mešanju, ''''neka samo pogleda srpske državne medije, tabloide i političke emisije koji mesecima satanizuju Crnu Goru''''.

- A nije na odmet da proanalizira i trošenje uplata iz budžeta Srbije za, kako oni kažu: ''potrebe jačanja identiteta Srba u Crnoj Gori''. Uostalom, o njegovom ličnom mešanju, govori i pretnja da građanima poreklom iz Crne Gore koji žive u Srbiji, koji podržavaju politiku zvanične Podgorice, treba oduzeti srpsko državljanstvo?! Crna Gora nikada neće biti deo ni ''albanskog'', ni ''srpskog sveta'', već samo evropskog, kojem od 2006. odlučno stremi. Multietnički, multievrski sklad i evropske vrednosti su jedini ''svet'' kojem Crna Gora pripada i kojem će pripadati, uprkos svim pokušajima trenutne srpske vlasti i njenih mentora da je sprijece na tom putu - tvrdi funkcionere DPS u saopštenmju.

Football news:

Ex-FIFA inspector Bartfeld on Loko Red Bull's 2nd goal: the Referee made a mistake. There was a direct kick to the legs, went the development of the attack
Vinicius after 2:3 with Shakhtar: real are already focused on winning the Clasico
Coman on the defeat of Atletico: Bayern want to keep winning. We played great
Filimonov about Safonov and Maksimenko in the national team: A question of time
Milner on 1-0 with Ajax: it was important for Liverpool to show a good game after a week of UPS and downs
Lukaku has 4+2 in the last 3 games in the Champions League. He participated in all 6 Inter goals
Miranchuk on the draw with Salzburg: Two goals on the road is a very good indicator