Serbia

JEDNO NOVO MINISTARSTVO POSEBNO SKRENULO PAŽNJU U SKUPŠTINI Evo zašto su poslanici hvalili njegovo osnivanje

Na početku skupštinske sednice na kojoj poslanici razmatraju predlog Zakona o ministarstvima, poslanik Vladimir Đukanović kao izvestilac Odbora za pravosuđe, pozvao je poslanike da glasaju za zakon, ali i izneo niz kritika na rad medija.

On je rekao da mu smeta što se mediji više bave kadrovskim rešenjima za buduće ministre, a ne pišu dovoljno o šest ciljeva vlade koje je proklamovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đukanović je izrazio nadu da će se sutra saznati "da će ministri biti neki drugi ljudi" a ne oni koji se, kako je naveo "stave na naslovne strane kao bogom dani".

Inače Zakon o ministarstvima u kojim se predlaže da Vlada ima 21 ministarstvo,svojim potpisima podržalo je 167 poslanika poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Za našu decu", ali šef te poslaničke grupe i predlagač zakona Aleksandar Martinović nije na početku obrazložio svoj predlog, već je odmah započela rasprava.

TANJUG/ Sava Radovanović

Tekst potpisa

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pohvalio je na početku predlog da se osnuje posebno ministarstvo za brigu o selu, "koje bi brinulo o tome šta nedostaje poljoprivrednim prouzvođačima". Dodao je da selo ne treba koristiti samo u predizbornoj kampanji, već stalno razmišljati o tome kako da mlade zadržimo na selu, jer 86 procenata sela nestaje.

On je predložio i osnivanje ministarstva za školski sport, jer smatra da po školama ima mnogo talentovane dece, ali da sa njima neko treba da radi.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je da grupa "Ujedinjena dolina- SDA" neće podržati ovaj predlog jer je i ovaj saziv krenuo da donosi zakone po hitnom postupku.

On je najavio da će u amandmanima predložiti da sva ministarstva prate tok pandemije korona virusa, predlažu mere i preuzmu odgovornost, a da se ministarstvo o selu pripoji onome koje brine o demografiji.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić najavio je da će svi potpredsednici Skupštine predsedavati sednicom po utvrđenom redosledu i da će i to biti doprinos atmosferi tolerancije i odgovornosti za funckionisanje Parlamenta.

On je obavestio poslanike da će se posle današnje rasprave glasati o Predlogu odluke o prestanku funkcije i imenovanju članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Aleksandar Martinović, i Predlogu za imenovanje zamenika generalnog sekretara skupštine, koji je podneo generalni sekretar.

Football news:

Real started with Alaves: stupid hand Nacho and wild pass Courtois-again defeat
20 shells of times of the Second world war found on the basis of the Roma
Zidane Ob 1:2 with Alaves: the Start of the match is the worst for Real Madrid in the season. We lack stability
A clear penalty! Oh, my God. Ramos and Carvajal on the fall of Hazard in the match with Alaves
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo was pulled by the hair, it was necessary to put an 11-meter shot. There was no penalty on Hazard
Favre Pro 1:2 with Cologne: They were sitting in defence and Borussia were in too much of a hurry. There were few chances
Real Madrid conceded after a mistake by Courtois on a pass. Forward Alaves scored in an empty net