Serbia

Još 3 pacijenta preminula od korone u KC Niš, na lečenju 337 osoba

U poslednja 24 sata od posledica izazvanih virusom korona preminulo je još 13 osoba u Srbiji, od kojih troje u Kliničkom centru u Nišu. Na lečenju u Nišu ukupno je 337 pacijenata, 14 manje nego juče, dok je broj hospitalizovanih u Leskovcu isti - 142. U Srbiji su od kovida obolele još 383 osobe, 177 je na respiratorima, od kojih 13 u Nišu.

Od ukupnog broja hospitalizovanih u niškom Kliničkom centru, kod 118 je potvrđeno prisustvo virusa korona, a međi njima je i četvoro dece koja su u stabilno stanju.

Među obolelima su i dve trudnice, od kojih je jedna na respiratoru, a ukupno je na aparatima na veštačku ventilaciju priključeno 13 pacijenata i oni su u teškom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, 13 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 3 pacijenata, sa potvrđenim virusom covid-19 su preminula - kažu u Kliničkom.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, nije bilo povećanja broja hospitalizovanih i tamo se trenutno leče 142 osobe. Na kiseoničnoj terapiji je 56 pacijenata, 4 manje nego juče.

U poslednja 24 sata imali smo 9 prijema, 9 pacijenata je otpušteno sa lečenja, nije bilo smrtnih slučajeva i upućivanja za KC Niš. Na kiseoniku je 56 pacijenata - kažu u Bolnici.

U 4 kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 185 pacijenata, 3 manje nego juče, a kod 90 je potvrđeno prisustvo virusa.

U Zdravstvenom centru u Surdulici trenutno se leči 58 pacijenata, 4 manje nego juče, a kod 49 je potvrđeno prisustvo kovida.

U poslednja 24 časa na virus korona testirane su još 9.183 osobe u Srbiji, rečeno je na konferenciji republičkog Kriznog štava, od kojih je 383 pozitivnih. Od posledica virusa od početka epidemije preminule su ukupne 442 osobe.

Football news:

England will remove players who intentionally cough at opponents and referees
Manchester City showed a new away form
The Icelandic national team presented their home uniforms for the 2020/21 season
In 1999, Arsenal beat Sheffield in the Cup, but Wenger offered to replay the match – because Kanu violated fair play
Milan and Napoli are Interested in Godfrey. Norwich wants 30 million euros for the defender
Wenger named the Champions League favourites: Manchester City and PSG
Manchester United are preparing an official offer for Sancho. Borussia demands 120 million euros