Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Какво нас лето очекује за РТС открива Недељко Тодоровић

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС нас од сутра па до недеље очекују пљускови, грмљавина, падавине као и пад температуре. Додаје да нас од недеље очекује побољшање времена. Указује и да нас очекује топло лето, али да неће бити најтоплије до сада.

Недељко Тодоровић је, гостујући у Београдској хроници навео да у наредна три, четири дана долази до пада температуре уз смену сунца и кише.

"У петак и суботу максимална температура ће бити 24 степена", наводи Тодоровић и додаје да је то типично време за јун месец. 

Указује и да нас већ од недеље очекује побољшање времена, и да се следеће седмице очекује пораст температуре.

"У недељу почиње полако да се побољшава време, мала је вероватноћа за неки кратктрајни пљушчић, али иде разведравање и следи нам пораст температуре од следеће седмице. Вероватно средином следеће седмице температура може да буде око 30 степени", наводи Тодоровић.

Наводи и да лето у нашу земљу званично по календару долази 21. јуна, али да је оно по температурама које смо имали већ стигло.

Наводи да нас очекује топло лето али и да неће бити најтоплије до сада.

Подсећа нас да је најтоплији 7. јун у Београду био 1908. године када је забележена температура од 34,9 степени, а да је 24. јуна прошле године забележен апсолутни рекорд за тај датум - 38,7 степени.