Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Карловачка полиција започела истрагу о људским костима на депонији

ЗАГРЕБ – Карловачка полиција започела је увиђај након дојаве да су у градској четврти Газа, на дивљој депонији грађевинског отпада, пронађене људске кости.

Реч је о четврти која је неколико стотина метара удаљена од карловачког корза, а да се на депонији налазе кости анонимном пријавом обавештени су у странци Можемо.

Не желе, кажу, да нагађају ко је тамо довезао и истоварио, као ни где је отпад настао те изразили уверење да ће на бројна отворена питања одговорити полицијска истрага.

Карловачка Градска управа јуче је саопштила да је запрепашћена проналаском људских костију на дивљој депонији у Гази, као и да су о том одлагалишту раније обавестили Државни инспекторат. Навели су да онде отпад не довози нико из градског система нити извођачи које ангажује градски систем.

Извођачи радова, како кажу, немају случајеве недавних ексхумација нити археолошких налазишта с таквим садржајем.

Навелис у да је градски одборник странке Можемо Добриша Адамец 21. августа обавестио комунално о одлагању отпада на простору бившег, како су навели, прогнаничког насеља на Гази те да су комунални радници истог дана обавили надзор. Притом су, додају, затекли камионе који довозе земљу и о томе обавестили Државни инспекторат.

Драженка Половић из странке Можемо рекла је да јој је анонимни дојављивач рекао да то ради јер је на последњој седници Градског већа Карловца њихов одборник Добриша Адамец упозорио на постојање незаконитог одлагалишта отпада у непосредној близини фирме Чистоћа.

„Човек који ме назвао је рекао да 'не знамо целу причу о тој депонији' и упозорио да се тамо налазе посмртни људски остаци”, рекла је Половић у изјави за Хину.

Додала је да се на локацију упутила са страначким колегом Ивицом Фурачем који јој је рекао да је пронађена лобања, бедрена кост и други делови костура и то на гомили, па он као пензионисани полицајац претпоставља да је то „неко тако сложио”, преноси Тањуг.