Serbia

Кина увела санкције члановима америчког Конгреса

Кина је увела санкције тројици чланова америчког Конгреса због одлуке администрације председника САД Доналда Трампа да казни високе кинеске званичнике због кршења права муслиманске мањине Ујгура у провинцији Шинђанг.Портпаролка кинеског Министарства спољних послова, Хуа Чуњинг саопштила је да су санкције уведене републиканским сенаторима Теду Крузу и Марку Рубију ;и републиканском конгресмену ;Крису Смиту, пише Глас Америке.

Хуа је навела да су санкције такође уведене америчком амбасадору за верске слободе Сему Браунбеку и Конгресно-извршном одбору о Кини, заједничком одбору Конгреса и Беле куће фомираном да се би „пратила људска права и развој владавине права” у Кини.

Рубио је један од председавајућих тог одбора, а Смит члан и бивши копредседавајући, преноси Бета.

Одлука о увођењу „пропорционалних санкција” саопштена је неколико дана након што је Трамова администрација увела казнене мере против неколико високо рангираних званичника Комунистичке партије, међу којима је и партијски секретар у Шинђангу Чен Чуанго.

Председник Доналд Трамп је прошлог месеца потписао законски предлог о увођењу санкција због масовног притварања и до милион Ујгура и припадника других муслиманских мањина у Шинђангу.

Односи две највеће светске економије погоршани су недавних месеци због низа питања, међу којима су одговор на пандемију корона вируса, трговина и стање људских права у Хонгконгу, Тајвану и Шинђангу.

Football news:

Matteus on Levandovsky: This is not just the best player in the world. His character and will are unique
Messi trained with a bandage on his left leg. This is a precautionary measure, he will play against Bayern
Karl-Heinz Rummenigge: Neuer is world-class, and Ter Stegen is on the way to it
Chelsea are stepping up negotiations for Havertz after Bayer's relegation from the Europa League, Cech is involved in them
Messi bought a penthouse in Milan. It was reported that Inter is Interested in the player
Real advance refund the Youngster of rental Sociedade. Zidane is impressed with his performance
Barys 20 days before the start of the KHL: they do not know where to play, Legionnaires are cut off from the team