Serbia

KOLUBARSKI OKRUG: Još jedna žrtva korone, za 48 sati čak 7?! Zaraženo 219 iz Kolubarskog okruga

VALJEVO - Još jedan pacijent iz Valjeva je preminuo od posledica korona virusa, tako da je za 48 sati ukupno preminulo čak sedam osoba iz Kolubarskog okruga, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje. Od početka epidemije korona virusa u Kolubarskom okrugu broj smrtnih slučajeva popeo se na 86, od čega su 54 osobe iz Valjeva preminule.

Što se tiče novozaraženih, njihov broj u okrugu je novih 219 slučajeva. Virus je laboratorijski potvrđen kod 111 Valjevaca, po 29 osoba iz Lajkovca, Osečine i Uba, 14 iz Ljiga i sedam iz Mionice.

Na bolničkom lečenju nalazi se 129 osoba. Među njima je 95 pacijenta iz Valjeva, 10 iz Ljiga, devet iz Mionice, osam iz Uba, pet iz Osečine i dve osobe iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji je 2.232 osoba iz Kolubarskog okruga, a najviše ih je iz Valjeva.

Prema zvaničnoj statistici od početka epidemije oporavilo se 2.801 lice iz Kolubarskog okruga, od toga 2.102 iz Valjeva.

Brojevi za produženje terapije

Valjevski Dom zdravlja obaveštava odrasle građane da je broj telefona za produžetak terapije hroničnim bolesnicima u ambulanti Novo naselje 064 8321 997 i to je broj koji bi isključivo trebalo zvati za tu namenu. Za razliku od stalne terapije, izmene u terapiji se ne mogu uraditi telefonskim putem, već pacijenti moraju doći sa novim izveštajem.

Ostali brojevi telefona u ambulanti Novo naselje, koji služe za davanje informacija, su 014 239 798, 064 8321 967 i 064 8321 140. U Novom naselju rade lekari opšte medicine i medicine rada za sve odrasle pacijente bez sumnje na KOVID, od 7 do 21 sat.

Pregledi predškolske i školske dece koja nemaju simptome respiratornih infekcija obavljaju u ambulanti u Domu penzionera. Radno vreme ambulante je od 7 do 21 sat, a telefon za informacije i prepis hronične terapije 014 243 028.

Kurir.rs/S.S.

Football news:

Ronaldo is being unnecessarily criticized. His partners, including Morata, are even worse. Ex-Inter player about the match with Juve
Koeman on Leonardo's words about Messi: When asked if I am Interested in Neymar or Mbappe, I would also say yes
The Pope met with Spezia and congratulated them on their victory over Roma: You won 4:2. In Argentina, we dance the tango, and this is music 2/4
The coach of the Mexican Tigres lit a cigarette during the game. He was suspended for one match
Arsenal approached Real Madrid regarding the lease of Edegra
Inter can sign Gomez only in the case of the sale of Eriksen. The Argentine likes Conte
Real Madrid, AC Milan and Man City are Interested in Feyenoord defender Senesi. He is estimated at 35 million euros