Serbia

LAVROV NA MEĐUNARODNOM FORUMU RASKRINKAO AMERE I NATO: Već 20 godina krijumčare drogu iz Avganistana, i mi insistiramo da se sprovede istraga!

Rusija insistira na tome da se ispitaju izveštaji o mogućoj upotrebi NATO aviona za prevoz droge iz Avganistana, izjavio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Mi i dalje dobijamo izvještaje, uključujući i preko masovnih medija, da je krijumčarenje opijata organizovano iz Avganistana u druge zemlje, uključujući Evropu, uz upotrebu vojnih aviona NATO koalicije - rekao je on tokom međunarodnog onlajn foruma "Primakov Readings".

- Ne možemo 100% verifikovati ove izveštaje, ali takvi izveštaji prečesto dolaze da bi ih ignorisali. Ako su se vojni avioni koristili nad Avganistanom, oni mogu biti samo NATO-ove letelice, a takve letove su mogle obavljati samo vojska ili specijalne službe. Naravno, takve informacije trebaju da se istraže, pre svega u Sjedinjenim Državama - naglasio je Lavrov.

Prema ruskom najvišem diplomati, istraga je potrebna i u zemljama NATO članica.

- Posmatrajući apsolutno pouzdane činjenice, možemo reći da je tokom 20 godina prisustva Amerike i koalicije u Avganistanu trgovina drogom iz te zemlje višestruko narasla. Ni SAD ni ostale članice koalicije nisu preduzele bilo kakve ozbiljne mere da zaustave proizvodnju opijata u Avganistanu - dodao je Lavrov.

Football news:

Bartomeu met with Pochettino this week. He could replace Sethien at Barca
Salihamijic Pro 8:2 with Barca: Bayern are very happy, but they want more
Recently, Mueller did not want to renew his contract with Bayern. Now he's turning the football around
The baby may get angry and leave. Luis Suarez Miramontes about Messi
Joan Laporta: bartomeu's Words are a manifestation of cowardice and failure
Neuer on Ter Stegen: a Great result for Bayern, but I don't want my teammates to experience this
Messi is painful to watch. He did not help with goals and assists, in his eyes – hopelessness