Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Лазетић: Не свиђа ми се одлагање утакмица, али спремни смо

Тренер фудбалера ТСЦ-а из Бачке Тополе Жарко Лазетић рекао је данас да екипа мора да се прилагођава тешком распореду који је настао због одлагања утакмица, али да је добро тренирала и да је спремна да оствари добар резултат утакмици против Младости из Лучана.

„Сада ћемо имати три утакмице у недељу дана, па опет предах пре него што наступе два месеца хаоса са сталним утакмицама на свака три дана. Није нам требала ова пауза, али све је то виша сила и ствар на коју нисмо могли да утичемо, тако да нам преостаје да покушамо да се прилагођавамо”, рекао је Лазетић.

Фудбалери ТСЦ-а играју у суботу од 19 часова у Лучанима против Младости, утакмицу 10. кола Суперлиге Србије. ТСЦ је требало током седмице да игра против Напретка у деветом колу, али је читаво коло одложено због дана жалости у Србији, а претходно је и дуел осмог кола против Црвене звезде одложен.

„Иако ми се не свиђа све ово око одлагања утакмица, мислим да смо спремни. Имамо одличне тренинге и момци на њима раде изванредно што мени улива оптимизам и наду да можемо да одиграмо на највишем нивоу и дођемо до повољног резултата”, навео је Лазетић, јавља Бета.

Говорећи о наредном противнику, Лазетић је рекао да је Младост у претходним утакмицама играла квалитетно.

„Против Вождовца су били изједначени, Војводину су могли да победе, чак су и против Звезде успели да изједначе и да већину времена буду егал са њима, што много говори у каквој су форми. На домаћем терену увек играју изузетно добро, незгодан су домаћин, али ми знамо њихов стил игре и да је пред нама велики изазов, али од оних који ће и нама дати неке одговоре”, навео је он.

„Ми смо у последње две утакмице имали по три примљена гола, тако да пре свега морамо добро дефанзивно да се организујемо и да контролишемо њихове офанзивне транзиције са три играча напред”, додао је Лазетић.

Лазетић је констатовао да је нови тренер Младости увео нови систем игре и одбрану, али да његова екипа мора да се концентрише на своју игру.

„Не смемо да им дозволимо да искористе наше пропусте. Треба да будемо организовани, компактни и добри у игри иза лопте и у дефанзивној транзицији. Сада им успева да побеђују и постижу добре резултате и за разлику од прошле године сада су пуни самопоуздања, тако да ће утакмица сигурно бити одлична”, оценио је он.

ТСЦ је први на табели са 19 бодова, колико има и Партизан на другом месту и то су једине екипе без пораза ове сезоне. Младост је четврта на табели са 14 бодова.