logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Меркел најављује нове авионе и тенкове у ЕУ

БЕРЛИН - Европске земље у будућности би могле да заједно развијају нове системе наоружања, који укључују борбени авион и тенк, поручила је немачка канцеларка Ангела Меркел.

„Немачка и Француска су, по том питању, на самом врху”, рекла је Меркел у видео поруци нацији, преноси Велт.

Она је додала да су немачкој војсци потребна „адекватна финансијска средства” како би одговорила на актуелне изазове, додаје Дојче веле, преноси Танјуг.

Немачка канцеларка је, како је претходно објављено, истакла значај НАТО-а за одбрану, додајући да постаје све јасније да ће у будућности европске чланице Алијансе морати да преузму већу одговорност.

Француски председник Емануел Макрон недавно је, у интерјвуу за „Економист”, рекао да је НАТО на самрти, а да се Европа налази на ивици понора.

Он је упозорио европске чланице НАТО да се више не могу ослонити на САД, односно да се од Америке више не може очекивати да ће стати у одбрану земаља чланица Алијансе.

Themes
ICO