Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Мета представила нове производе на бази ВИ

Извршни директор компаније Мета Марк Закерберг представио је њене нове производе на бази вештачке интелигенције (ВИ), а међу којима су четботови који креирају реалистичне слике, паметне наочаре и ажуриране слушалице за виртуелну стварност.

Закерберг је на конференцији Мета конект описао ове производе као „спој виртуелних и стварних светова”, преноси Ројтерс.

Он је истакао да Мета нуди како производе по ниској цени тако и бесплатно коришћење ВИ које може да постане део дневне рутине корисника.

Шеф компаније из Менло Парка је најавио да ће испоруке Метинин Реј Бан паметних наочара нове генерације започети 17. октобра, а њихова цена ће бити 299 долара.

У овај уређај ће бити уграђен ВИ асистент, а наочаре ће моћи да уживо преносе све што корисник види на Фејсбук и Инстаграм, што представља напредак у односу на претходну генерацију ових наочара која је могла „само” да снима фотографије.

Испорука најновијих Метиних Квест (Qуест) слушалица за виртуелну стварност ће почети 10. октобра, наведено је на конференцији.

– Наше иновације су понекад такве да објавимо нешто што никада није виђено, али понекад узмемо нешто што је сјајно, али веома скупо, и направимо од тога производ који може да буде приступачан свима или чак бесплатан – истакао је Закерберг.

У ову врсту производа спада и четбот под називом Мета ВИ који може да генерише не само текстуалне одговоре већ и реалистичне слике.

Кака следеће године буде ажуриран софтвер Мета ВИ, овај четбот ће моћи да идентификује места и предмете које виде људи, као и да преводи са разних језика, ослањајући се на велики језички модел Лама 2.

Мета је такође најавила изградњу платформе на којој ће програмери и обични корисници моћи да стварају сопствене ВИ ботове који ће имати профиле на Фејбуку и Инстаграму и појављивати се као аватари у метаверзуму, пренео је Танјуг.