Serbia

Migranti se krili u kamionu i došli do carinskog terminala u Nišu

Osmorica mladića, migranata najverovatnije iz bliskoistočnih zemalja, otkriveno je u kamionu, kažu u Upravi carina, koji je na carinski terminal u Nišu stigao iz Soluna.

5. avgusta je u ispostavu carinskog Terminala Niš ušao kamion sa srpskim tablicama koji je iz Soluna dovezao robu za domaćeg proizvođača, pišu iz Uprave.

plomba Plomba neoštećena; foto: Uprava carinaPlombe koje su stavili carinici u Severnoj Makedoniji nisu bile oštećene, ali kada je cirada podignuta otkriveni su migranti.

Kada su nakon okončanja carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje - pišu iz Uprave carina.

Dodaju da nije retkost da migranti na svom ilegalnom putu ka nekoj od evropskih zemalja “zalutaju“ na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj.

Osmoricu mladića sa niškog Terminala preuzela je policija, koja će, kako kažu u Carini, utvrditi kako su i gde ušli u kamion.

Od početka ove godine carinici su u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečili preko 650 migranata.

Football news:

Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos
Lewandowski scored in the 1st round of the Bundesliga in 7 seasons and repeated the championship record
Gnabry scored a hat-trick against Schalke
Lewandowski scored for Schalke in their 10th Bundesliga game in a row. This is a League record