logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

MRZITELJKA SRBA IDE U PENZIJU! Ruža Tomašić najavila povlačenje iz politike!

U izjavi za zagrebački Jutarnji list, Tomašićeva kaže da će se povući 30. juna naredne godine i dodala da je ta njena odluka mnoge iznenadila, a neke je, kako kaže "usrećila".

Do tada, kaže, ima još posla da uradi u Evropskom parlamentu, a u penziji će čuvati unučuće i trošiti "jako dobru" kanadsku penziju. Nakon njenog odlaska u EP-u bi trebalo da je zameni Ladislav Ilčić, koji će na pola godine preuzeti njezine obaveze u odborima, a potom će doći do nove podele u grupaciji konzervativaca (ECR) i raspodele mesta u odborima.

Do tada će, podseća list, u Hrvatskoj biti održani parlamentarni izbori na kojima se Suverenisti, okupljeni oko bivšeg predsedničkog kandidata Miroslava Škore, nadaju velikoj podršci birača.

"Škoro sada osniva stranku sa svojim imenom i nama je to O.K. On je svoje kvalitete pokazao na predsedničkim izborima i nadamo se da će koalicija tog desnog centra pokazati da ljudi više neće morati, kao dosad, birati manje zlo. Svi oni koji misle da mogu pomoći i vide sebe u koaliciji dobro su došli, ali nećemo moliti nikoga. Možda za ove izbore i više nego pre vredi onaj slogan ''sad ili nikad''", kaže Tomašić.

O aktuelnim reviranjima u vladajućem HDZ, Tomašić kaže da ne veruje da će za neke biti mesta u toj stranci nakon podele u dva tabora. Povodom neizglasavanja Generalnog urbanističkog plana, Tomašićeva je rekla da se u Zagrebu "ponavlja ona situacija - možeš koliko hoćeš, ali ne i dokle hoćeš".

"Ako imaju trunka suosjećanja sa sudbinom svoje dece čiju budućnost određuje ovaj GUP, Zagrepčani će se još više dići na noge i protestovati. To je njihov grad i biće onakav za kakv se izbore", navela je.

Zaključuje da joj je dosta politike i odlazi u totalnu mirovinu. Iako bez nje “Suverenisti neće biti isti”, ne isključuje mogućnost da ponekad pomogne istomišljenicima kojim savetom.

O visini penzije ne razmišlja, jer, kaže, da je čeka jako dobra kanadska, a imala je i dobru platu i dosta je tokom godina uplaćivala u penzioni fond. Kao penzionerka će, kaže, živeti na Korčuli.

Themes
ICO