Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

МУП Републике Српске доставио Црној Гори податке корисне за случај „Тунел"

БАЊАЛУКА – Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је данас да је доставило податке Управи полиције Црне Горе који су се показали корисним у случају „Тунел”. „Министарство унутрашњих послова Републике Српске има сарадњу са надлежним институцијама Црне Горе на високом нивоу. У оквиру предмета 'Тунел' доставили смо Управи полиције Црне Горе релевантна сазнања којима смо располагали, а која су се показала корисним за ту истрагу”, навели су из министарства за РТЦГ.

 Осумњичени су, након откривања тунела до депоа Вишег суда у Подгорици, напустили територију Црне Горе, а истражни органи верују да је део њих прешао на територију Босне и Херцеговине због чега је у току опсежна потрага. Полиција проверава да ли је Катарина Баћовић, запослена у писарници Вишег суда, која је помагала копачима тунела, злоупотребила и предмете и податке којима је приступ имала њена мајка.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић изјавио је недавно да је у досадашњој истрази откривено да су у копању тунела учествовали Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије. Он је на конференцији за новинаре показао њихове фотографије и изразио очекивање да ће уз помоћ Србије или земаља где се налазе брзо бити ухапшени. Против четворице идентификованих поднете су кривичне пријаве, као и против два НН лица, рекао је Аџић и додао да су они имали још најмање пет сарадника. Њима се на терет ставља и кривично дело криминално удруживање и крађа доказа, преноси Танјуг.