Serbia

NE MOGU DA ODOLE SUNCU: Lozničani danas nisu marili za epidemiju, ulice opet oživele

LOZNICA - Na svakodnevna upozorenja da se iz kuće ne izlazi bez preke potrebe, izbegavaju druženja, drži fizičko odstojanje, nose maske i rukavice neki uopšte ne haju, ili prosto ne mogu sve to da ispoštuju kada ih proleće mami.

U Loznici je danas (7.4) bio pravi prolećni dan, u 17 sati bilo je 18 stepeni, pa su ulice opet oživele. Nije to gužva kao pre pojave koronavirusa, ali se mogu videti mladi u šetnji, na biciklima, rolerima, a omiljeno mesto za okupljanje im je kod stare crkve, na uzvišenju iznad grada, izdvojeno taman toliko da pruži mirno okruženje za ćaskanje.

foto: T.Ilić

Bilo je u šetnji i kompletnih porodica, očeva i majki sa malom decom, svi bez maski. Stariji koji nemaju zabranu kretanja pre policijskog časa većinom nose maske i rukavice i poštuju propisane mere. Naravno, ima i onih koji ne haju za sve što se priča ubeđeni da nije taj virus ''baš toliko opasan''.

Uglavnom, očigledno je nekima teško da ostanu u zatvorenom kada je ovako lep prolećni dan, ali prva dva, i za sada jedina slučaja, koronavirusa u Loznici opominju da je kovid-19 svratio i u ovaj kraj i da vreba. Praksa je pokazala da zaštićenih nema, napada sve, od beba do starih. Kao što bi rekli u onoj seriji –Mislite o tome.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Football news:

Celtic can sign Claudio Bravo, foster or Joe HART
Harry Kane: Tottenham must win 7-8 games to qualify for the Champions League
Jankauskas on Mourinho: Smart, witty and strong. First of all, the spirit
Balotelli wants Brescia to return him to the team or pay compensation. In the summer, the player will change clubs
Witzel on Sancho: He is one of the best players of his generation
Favre about Mike Sancho: I didn't see Anything – I can't judge. I don't know why he did it
The championship will resume on June 20