Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Немачка влада и Илон Маск се сукобили на платформи Икс око спасилачких бродова и миграната

БЕРЛИН – Немачка влада је прекорила власника платформе Икс (Твитер) Илона Маска након што је он критиковао недавни рад спасилачких бродова за мигранте којима руководе немачке хуманитарне групе у Средоземном мору.

Маск је синоћ поделио видео који приказује мигранте и хуманитарне раднике на чамцу, пренео је АП.

Десничарске снаге које су поставиле садржај на платформи Икс, похвалиле су крајње десничарску странку Алтернатива за Немачку, која је заузела тврд став по питању миграција.

„Да ли је немачка јавност свесна овога?”, запитао се Маск у репосту, пренео је Танјуг.         

Немачко савезно Министарство иностраних послова одговорило је Маску директно на платформи Икс написавши да јесте и да се то зове спасавање живота.

Маск је одговорио да сумња да немачка јавност подржава акције невладиних организација које преузимају тражиоце азила са бродова који нису способни за пловидбу у Средоземном мору.

Он је, такође, истакао да довођење спасених миграната на италијанску територију бродовима којима управљају немачке хуманитарне групе сигурно представља кршење суверенитета Италије.

„Дакле, заправо сте поносни на то. Занимљиво”, написао је Маск Министарству спољних послова, додајући да мисли да такве поморске операције имају „вибрације инвазије”.  

Више од 220.000 људи затражило је азил у Немачкој од јануара до августа ове године, навела је агенција.