Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Нестабилно уз непогоде, наранџасти метео-аларм у већем делу Србије

Облаци ће и данас стизати преко Дрине до Србије, па су временске непогоде углавном могуће на западу и југозападу земље. За кратко време већа количина падавина, јак ветар и град. Јутарња температура од 12 до 18 степени, највиша дневна од 24 до 27.

Променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом или пљусковима са грмљавином, који локално могу бити израженији са већом количином падавина, градом и јаким ветром у зони пљускова, нарочито на западу и југозападу.

Дуваће слаб до умерен ветар, у Банату, доњем Подунављу и Поморављу повремено и јак јужни и југоисточни, који ће после подне на западу и северозападу бити у скретању на северни и североисточни. Јутарња температура од 12 до 18 степени, а највиша дневна од 24 до 27 степени.

Због пљускова и грмљавине, наранџасти метео-аларм је на снази у Бачкој, Срему, Поморављу и Западној и Југозападној Србији, док је жуто упозорење издато за Банат, Београд, Источну и Југоисточну Србију и Косово и Метохију. 

У петак свежије, променљиво облачно, нестабилно уз кишу, пљускове и грмљавину, који ће местимично бити интензивнији са великом количином падавина. Ветар у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура од 13 до 17 степени, а највиша од 20 до 25 степени. 

У суботу нестабилно с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће местимично бити интензивнији са великом количином падавина. Ветар умерен, повремено јак, северозападни. Најнижа температура од 14 до 17 степени, а највиша од 23 до 27 степени.