Serbia

"NIKO NE ZNA ŠTA JE S NJIMA RADIO I ČIME SE BAVIO" Rođak mučenog, brutalno ubijenog, pa zakopanog Aleksandra kaže da je porodica znala da se VIĐAO SA SUMNJIVIM LJUDIMA

Možda se nekome zamerio ili zadužio kod nekog... Ne znamo ništa, majka mu je očajna, kaže rođak Aleksandra Halabrina (26), mladića čiji je nestanak bio prijavljen 20. marta, a čije je telo pronađeno 16. maja zakopano u plitkoj jami u šipražju u okolini Sopota.

Šokirani čovek kaže da je Aleksandra majka Mara Halabrin odgajila sama.

- Bila je jako vezana za njega, očajna je, mnogo joj je teško - kaže on.

Kako on napominje svi u porodici su znali da se Aleksandar u poslednje vreme "viđa s nekim sumnjivim ljudima".

- Ali niko nije znao šta je radio s njima i čime se bavio - kaže on za Srpski telegraf.

Aleksandrovo telo pronađeno je zakopano u plitko iskopanom grobu, koji je po svemu sudeći iskopan na brzinu.

- Telo je bilo u plitkoj jami, zatrpano zemljom. Čovek koji je čuvao koze na toj livadi primetio je da njegovi psi nešto njuše i kopaju. Približio se i video deo tela.. tako je zločin otkriven - kaže potreseni rođak ubijenog mladića.

Prema nezvaničnim informacijama Aleksandar je sahranjen go, a na glavi je imao prostrelnu ranu.

- Čuvao sam koze tog 16. majak kad sam video da psi nešto njuškaju oko jedne humke, počeli su da kopaju... Prišao sam da vidim o čeu se radi i video deo tela u fazi raspadanja. Prizor je bio grozan, ne mogu da se oporavim od tog šoka. Jedva sam pozvao policiju - ispričao je M. M.

Aleksandar Halabrin Foto: Nestali Srbija / RAS Srbija
Aleksandar Halabrin

Aleksandrovo telo poslato je na obdukciju kako bi bilo utvrđeno šta se tačno dogodilo, kao i da li je pre ubistva mučen.

- Ispituju se svi njegovi kontakti i dosadašnjom istragom je utvrđeno da se viđao s nekim osobama iz kriminalnog miljea, koji se sumnjiče za trgovinu narkoticima - objašnjava sagovornik iz istrage.

Halabrin je samo nekoliko dana pre nestanka stigao u Srbiju iz inostranstva, a kako je u to vreme na snazi bilo vanredno stanje, njemu je bila određena obavezna samoizolacija od 14 dana, ali je on nije ispoštovao.

Ubijeni mladić sahranjen je juče u selu Janošik kod Alibunara, u pristustvu najbliže porodice, komšija, rođaka i prijatelja.

Football news:

Angel Di Maria: I'm Glad I didn't move to Barca in 2017. I am happy at PSG
The wife of a Serbian from galaxy called for shooting rioters
Modric on how Mourinho criticised Ronaldo: Cristiano almost cried at half-time
Giorgio Chiellini: I came close to leaving Juve twice: to Real Madrid in 2010 and to Manchester City in 2011
Herrera on Neymar and Mbappe: PSG don't sell stars, they buy them
Enrique on the 2015 Champions League final: Told the team: the Worst thing that can happen is to be a Juve player in a match against Barca
Gladbach shows how the concepts of Cruyff and Guardiola can be applied