Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NUNS: Institucije hitno da reaguju na neprimeren govor SNS-a iz Vranja

Saopštenje Gradskog odbora naprednjaka iz Vranja, u kome lokalni portal Vranjenews nazivaju "teroristički i izdajnički" zbog objavljenog teksta, NUNS smatra nedopustivim i poziva Srpsku naprednu stranku da ovakav govor osudi i ogradi se od njega, a Vranjance koji su ga pisali da upute javno izvinjenje i suzdrže od širenja mržnje.

Portal Vranjenews su zbog teksta pod naslovom “Kurti objavio spisak zaplenjenog naoružanja, vozila i novca kod Banjske” - naprednjaci iz Vranja optužili da je glasilo “teroriste i ratnog zločinca Aljbina Kurtija koji opravdava ubice Srba sa Kosova i Metohije”, napominju iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Kažu da u njemu neprimerenom retorikom šire versku, nacionalnu i rasnu netrpeljivost, kao i da ih posebno zabrinjava što to nije prvo takvo saopštenje vranjskog odbora SNS i da su i ranije reagovali.

NUNS najoštrije osuđuje retoriku vladajuće stranke i smatra je neprihvatljivom, jer ovakva vrsta verbalnog napada na medij direktno ugrožava bezbednost novinara i od njih pravi mete daljih napada, pošto se neprijateljska atmosfera prema novinarima i medijima prenosi i na građane - ističu iz NUNS-a.

Pozivaju SNS da osudi ovo saopštenje i ogradi se od takvog načina komunikacije, a vranjske naprednjake da se javno izvine i suzdrže od daljeg širenja mržnje.