logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

OČITALA MU BUKVICU! Švedska poslanica ponizila Plenkovića: TOME TREBA STATI NA KRAJ!

Žestoko je kritikovala Hrvatsku zbog problema s vladavinom prava i s migrantima. Sve je to slušao Plenković.

- Vaše predsedništvo kaže da želite da se usredsredite na vladavinu prava i bolje upravljanje migracijama. Lično sam, nakon što sam pročitala izveštaj, obišla područja koja ste spomenuli na severu Bosne i na tom delu Hrvatske. Bilo je 10.000 nezakonitih povrataka 2018. godine i čak 25.000 prošle godine - poručila je Bjorkova.

Dodala je da je pročitala i izveštaj o brutalnosti hrvatske granične policije.

- Moram priznati da su priče ponekad bile još i gore: bilo je ranjavanja i od pasa, a brutalnost kojoj sam bila svedok zaista je bila strašna. Civilno društvo pokušava da pokaže solidarnost prema izbeglicama, međutim, oni se nalaze na meti - upozorila je.

OTVORENI NAPAD AMERA NA NAŠU ZEMLJU I CRKVU! Bugajski optužio SPC i Vladu Srbije za destabiliaziju Crne Gore! OVE SULUDE OPTUŽBE GOVORE VIŠE OD SVEGA!

Istakla je da "nijedna država članica ne bi trebalo da se ponaša tako na svojim granicama, bez obzira gde se to nalazi".

- Tome treba stati na kraj - zaključila je Malin Bjork, inače članica Kluba poslanika Ujedinjene evropske levice i Nordijske zelene levice.

Hrvatski poslanik EPP-a Tomislav Sokol odgovorio je kako su to neistine jer izveštaj koja je spominjala nije od nadležnih tela, naglasivši kako Hrvatska poštuje zakone, na šta je Šveđanka odgovorila kako je u svojoj "vrlo kratkoj" poseti granici i sama videla 25 "pušbekova".

Ona nije jedina poslanica koja je Plenkovićevu vladu kritikovala zbog ponašanja prema migrantima.

Plenković je odgovorio kako hrvatska u tretmanu migranata poštuje sve hrvatske i evropske zakone i međunarodne konvencije, i da nijednu od tih optužbi ne treba uzeti zdravo za gotovo.

Themes
ICO