Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Одложено суђење Драгану Бјелогрлићу

У Првом основном суду у Београду је за 19. септембрар одложено суђење глумцу и редитељу Драгану Бјелогрлићу поводом оптужби за насилничко понашање према колеги Предрагу Антонијевићу 23. августа прошле године у Нишу.

Суђење је одложено због изостанка окривљеног Бјелогрлића, који је на пословном састанку у Љубљани.

Његов бранилац Југослав Тинтор је 2. јуна доставио суду молбу да се данашње суђење одложи.

Тинтор је суду указао да је данашњи састанак од велике важности јер се ради о међународном пројекту, као и да је Бјелогрлићево присуство неопходно.

Редитељ је на претходном суђењу негирао оптужбе које му се стављају на терет.

Истрага тог случаја спровеђена је у Нишу, али је након подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне целисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и сведоци сви из Београда.

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднело је 26. новембра суду оптужни предлог против Бјелогрлића јер је 23. августа у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дело насилничко понашање, а тужилаштво тражи од суда да му изрекне казну затвора од шест месеци, рекао је раније за Танјуг портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Бјелогрлић је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дела и изразио жаљење.

Оба редитеља нашла су се у Нишу због манифестације 56. Филмски сусрети.