Serbia

Пад прихода од путарине 40 до 45 милиона евра

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас како се процењује да ће ове године приходи од наплате путарина бити око 40 до 45 милиона евра мањи од планираних.

„Наше процене су да ће ове године приходи од наплате путарина бити око 40 до 45 милиона евра мањи од планираних. До 3. августа имамо око 5,4 милиона возила мање него прошле године, али је пад прихода мањи за око 3,5 одсто или око 500 милиона динара. То је резултат тога што је међународни саобраћај све време функционисао, а цена путарина за камионе шест пута већа него за путничка возила”, рекла је Михајловић током посете Сектору за наплату путарине ЈП „Путеви Србије”, саопштило је Министарство, пренела је Бета.

Она је истакла да улагање у ауто-путеве остаје приоритет, без обзира на пад саобраћаја ове године, како би Србија даље јачала своју позицију транзитне земље у односу на друге руте.

„Раст саобраћаја од путарина је ове године заустављен и епидемија корона вируса је имала последица, али то неће трајати вечно и ми настављамо да улажемо и да градимо нове ауто-путеве. Више од 200 километара ауто-путева је у изградњи и ти ауто-путеви ће за неколико година бити у систему наплате путарина”, рекла је Михајловић.

Football news:

Barcelona will pay Suarez half of the salary for the remaining year on the contract (Onda Cero)
Manchester United will not pay more than 25 million euros for Teles. The player hopes that the deal will be finalized this week
Morata's transfer to See is agreed. Tomorrow he will fly to Turin and sign a contract
Pamakana Interesting man UTD
Karasev is scheduled for the young boys-Tirana match in the Europa League
Les Ferdinand: the Decision to take a knee was very powerful, but its impact has decreased. The message is lost
Vidal said goodbye to Barca: Proud to have worn this shirt and played alongside the greats