Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Пеле позвао Путина да заустави војну интервенцију у Украјини

САО ПАОЛО - Легендарни бразилски фудбалер Пеле позвао је председника Русије Владимира Путина да прекине рат у Украјини, који је довео до преко милион расељених и на хиљаде мртвих. Пеле (81), који се лечи од рака, поруку је објавио у дану у којем је фудбалска селекција Украјине дошла до финала баража за Светско првенство, победом у Глазгову над Шкотском (3:1).

„Украјина покушава да заборави, макар на 90 минута, трагедију која је захватила њихову земљу. Борити се за место на Светском првенству је већ сам по себи тежак задатак”, истакао је ноћас Пеле у објави на Инстаграм налогу.

Он је упутио молбу руском председнику за крај рата.

„Зауставите инвазију. Нема апсолутно никаквог оправдања за ово континуирано насиље. Срели смо се у прошлости и руковали, тада нисам могао да замислим да ћемо једног дана бити подељени као сада. Моћ да зауставите овај сукоб је у вашим рукама. У истим оним које сам држао на нашем последњем сусрету у Москви 2017. године”, рекао је Пеле, троструки светски шампион са селекцијом Бразила (1958, 1962. и 1970. године), преноси Бета.

У финалу баража за Светско првенство, 5. јуна у Кардифу састаће се Велс и Украјина. Победник ће на Светском првенству у Катару (21. новембар - 18. децембар) играти у Групи Б са селекцијама Енглеске, Ирана и Сједињених Америчких Држава.