logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Пенс се након сат времена са папом осећа као херој

Амерички потпредседник Мајк Пенс имао је необично дуг разговор са папом Фрањом у Ватикану, а након завршетка састанка рекао је да се осећа као "херој".

Разговор Мајка Пенса са папом Фрањом у папској библиотеци трајао је отприлике сат времена, двоструко дуже од састанка папе и америчког председника Доналда Трампа у мају 2017. године, преноси Ројтерс.

Током размене поклона након разговора, папа Фрања је Пенсу дао малу белу кутију са медаљом. "Не желим ни да питам", рекао је Пенс и додао да је то за његову маму.

"Хвала, Ваша Светости, учинили сте ме херојем... Бог вас благословио", рекао је Пенс напуштајући папску библиотеку.

Папа Фрања је Пенсу дао и неке од својих недавних списа, укључујући и поруку поводом Светског дана мира ове године. И Пенс је уручио поклон папи, даривао му је дрвени крст.

Пенс је упознао папу са својом супругом Карен и остатком делегације, укључујући америчку амбасадорку у Ватикану Калисту Гингрич и њеног супруга Њута Гингрича. Касније су обишли Сикстинску капелу.

Ројтерс подсећа да је Пенс имао строго ирско католичко васпитање, али је касније прешао у протестантизам, док је остатак његове породице остао у Римокатоличкој цркви.

Током разговора, Пенс и папа су разговарали, између осталог, о Маршу за живот који ће бити одржан у Вашингтону, саопштено је из кабинета америчког потпредседника.

Themes
ICO