logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Пензионер сам, не трчим маратон

Шта да радим уколико трговац одбије рекламацију уз образложење да је у питању физички или механички квар. За патике које сам купио у августу прошле године већ два пута су ми одбили рекламацију, уз тврдњу да су установили да сам их погрешно носио. Пензионер сам, не играм фудбал, не трчим маратон, па шта сам могао да радим да поцепам патике после три месеца од куповине. И то није једини пример, дешава се то и с техничким уређајима, у образложењу одбијене рекламације на производ стоји да је реч о влази у уређају и да се рекламација одбија.

ОДГОВОР:

Пракса је трговаца да рекламације уважавају само када није у питању физички квар или оштећење, како би се оградили од злоупотребе потрошача. Дакле, ако је у питању физичко оштећење робе или неки други вид потрошачевог утицаја на неисправност, трговац није у обавези да прихвати рекламацију.

Ситуација је доста компликована, јер је ваша реч против њихове и неопходно је вештачењем доказати спорне чињенице и, у зависности од налаза, остваривати право из гаранције. Можете изабрати судског вештака са списка на сајту Министарства правде, однети у други овлашћени сервис или однети код неког од професора стручних за ту област на Машинском факултету како бисте добили независно стручно мишљење о узроку неисправности. Уколико се утврди се ради о неквалитетном уређају, а не о неправилном руковању и одржавању, постоји законска обавеза трговца да прихвати рекламацију.

Одговара редакција Потрошача

Themes
ICO