Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Почело суђење Абазовићу – неће се позивати на имунитет

ПОДГОРИЦА – У Основном суду у Улцињу данас је почело суђење премијеру техничке Владе Црне Горе Дритану Абазовићу по тужби бизнисмена Ранка Убовића.

Абазовић је рекао да се неће позивати на имунитет.

Убовић је на суђење дошао у друштву адвоката Зорана Пиперовића, некадашњег сувласника компаније „Бемакс” Александра Мијајловића и бившег полицијског функционера Зорана Лазовића.

Абазовић је након рочишта новинарима казао да су имали коректну расправу и да су обе стране изложиле то што су имали.

„Биће главни претрес, састаћемо се још једном, биће и са Лазовићем друго, са Мијајловићем треће. Ни њима, а ни мени, не одговара да се рокови пролонгирају”, рекао је премијер, јавља Танјуг.

Поновио је да стоји иза свега што је рекао и да он није орган који врши истрагу.

„Ја сам премијер и све што сам рекао испоставило се као истина. Ови људи на челу су криминалне пирамиде. Постоји оптужница за коју се веровало да се никад до ње неће доћи. У њој су са њима повезана лица и ту није крај – 30 одсто Скаја није обрађено од свега што има. Тако да све што сам рекао износим као премијер и политичар јер је то моја позиција” казао је Абазовић, пренео је портал подгоричких Вијести.

Додао је и да на Основном суду у Улцињу, није да утврђује ко је криминалац, а ко не.

Абазовић је навео и да „не треба да се плаши људи који су врх криминалне пирамиде”.

„То хоће Лазовић, Убовић и Мијајловић и њихови медији. Са мном то не може. Може ли са судијама? Не знам”, казао је.

Поручио је и да га не могу ућуткати.

„То што немају свог премијера је њихов проблем. Можда ће га имати за 15 дана, имали су га годинама, вероватно су делили добитак сви заједно. Дошао сам да причам истину и подстичем људе на правду. Биће свега али то је велики корак напред”, рекао је он.

Пред улцињским судом је шест тужби које је Пиперовић поднео против Абазовића као правни заступник Лазовића, Убовића, „Бемаxа” и Мијајловића.

Рочиште по тужби „Бемакса”, које је било заказано данас за подне, је одложено.