Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Подигнута оптужница за покушај убиства у Белом Потоку

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Стевана И. (61) због постојања оправдане сумње да је у Белом Потоку 8. априла ове године у стању битно смањене урачунљивости, услед стања афекта беса високог интензитета, епилептичне болести и присутног посттрауматског стресног поремећаја, покушао да лиши живота Н.П, тешко телесно повредио И.Л, а М.И. нанео лаке телесне повреде, истовремено неовлашћено носећи ватрено оружје и муницију.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, осумњиченом се на терет стављају кривична дела: убиство у покушају у стицају са кривичним делима тешка телесна повреда, лака телесна повреда, као и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, наводи се у саопштењу тог тужилаштва. Тужилаштво је предложило суду да окривљеном продужи притвор због опасности да би могао да понови кривично дело у кратком временском периоду.

Након што је Н.П, како се сумња, у гепек свог возила „Ауди А4” ставио део бетонске украсне чесме која се налазила изложена поред пута, заједно са другим производима Удружења асоцијација војних ветерана и ратних војних инвалида Србије, Стеван И, који је седео у непосредној близини и чувао изложбени простор, пришао му је и задао му косијером (мотком са оштрим закривљеним металним врхом) ударац у пределу главе, услед чега је оштећени пао на бетон и задобио тешку телесну повреду.

Након тога су И.Л. И М.И. пришли окривљеном, којем је И.Л. успео да одузме и одбаци косијер. Потом је Стеван И. удаљавајући се са лица места из пиштоља који је неовлашћено носио, испалио неколико пројектила у правцу оштећених И.Л. И М.И. који су кренули за њим, услед чега је И.Л. задобио укупно четири ране по погама, док је оштећени М.И. задобио лаку телесну повреду, преноси Танјуг.