logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

PODVIG FRANCUSKOG SPAJDERMENA U HONGKONGU: Popeo se na neboder od 68 spratova i okačio simbol pomirenja! (VIDEO)

Robert je veliki transparent razvio na Čeng Kong Centru, smeštenom u centralnom poslovnom okrugu, na koji se popeo koristeći se golim rukama, bez zaštitnog pojasa, prenosi Rojters.

Kineska zastava nalazi se u levom uglu na transparentu, a zastava Hongkonga na desnom, dok je ispod njih slika dve ruke, žute i crvene boje, koje su rukuju na beloj pozadini, koja označava mir.

Robert je uhapšen nakon što se uspeo na neborder i odvezen je u obližnju policijsku stanicu, prenosi Rojters.

To je treći put da se on popeo na centar, koji je u vlasništvu Čeng Kong Holdingsa.

Robertu je u avgustu 2018. na godinu dana zabranjeno da se penje na zgrade u toj bivšoj britanskoj kolonijii, ali je ta zabrana istekla pre dve nedelje.

On se popeo u vreme kada se tokom vikenda u Hongkongu očekuju nove masovne demonstracije, koje su počele u junu protiv zakona o izručenju, a kasnije se proširile i na druge demokratske zahteve koji su im obećani 1997, kada je Kina preuzela tu teritoriju, koja je nekada bila britanska kolonija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/South China Morning Post

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO