Serbia

POKAZALI SMO DA SMO SPREMNI ZA SVE, ZA SVAKU SITUACIJU I IZAZOV! Ministar Vulin: Vojska Srbije nastaviće da razvija ABHO komponentu

Nakon referisanja komandanata Centra ABHO pukovnika Sibina Dinčića i komandanta 246. bataljona ABHO majora Vladimira Filipovića, ministar Vulin je obišao kapacitete za obuku tih jedinica i prisustvovao prikazu sredstava, opreme jedinica ABH službe i dezinfekciji sredstvima jedinica ABHO.

Ministar Vulin je istakao da je ABHO komponenta u redovima Vojske Srbije pokazala svoju vrednost i svoju važnost.

- Borba protiv Kovid-19 je pokazala koliko su važni ljudi, koliko je važna obuka, koliko je važna motivisanost, ali pokazala je i da je važno imati odgovarajući organizacioni momenat i da imate jedinicu koja je u stanju da sve ovo iznese i da se bori sa onim što nam je Kovid-19 doneo u Srbiju – istakao je ministar Vulin. Prema njegovim rečima, ABHO komponenta će svakako biti jačana u narednom periodu, dodajući da će neka rešenja koja su, bezrazložno, napuštena i promenjena biti preispitana i vraćena.

www.mod.gov.rs

- Vodićemo računa da odgovorimo na nove izazove. Kovid virus niko niko nije mogao da pretpostavi, niko nije mogao da predvidi i niko nije mogao da bude spreman za njega. Ali, Vojska Srbije je pokazala da je spremna za sve, da je spremna za svaku situaciju, da je spremna za svaki izazov, i da za najmanje vremena i najmanje ulaganja, bude u stanju da se prilagodi, da pronađe odgovarajući odgovor i da bude na usluzi svom narodu – naglasio je ministar Vulin.

Vojska Srbije će nastaviti da razvija ABHO komponentu, poručio je ministar odbrane, ali će nastaviti i da razvija sebe, i da razvija sve svoje sposobnosti, jer bez snažne, organizovane, obučene i opremljene vojske, nema ni slobodne Srbije.

www.mod.gov.rs

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, nakon obilaska, istakao je da osim lekara, medicinskih sestara i policajaca, Srbija sigurno može da bude ponosna na sve vojnike i starešine koji su učestvovali u otklanjanju posledica korona virusa.

- Posebno može da bude ponosna na naše „zlatne“, stručne i potpuno posvećene poslu vojnike i starešine jedinica ABHO iz Kruševca – naglasio je general Simović.

Obilasku su prisustvovali i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i komandant Komande za razvoj Rasinske brigade pukovnik Rade Rnjaković.

Football news:

Lazio has lost 3 matches in a row and can concede 2nd place in Serie A if Atalanta wins against Juve
A Parma employee has a coronavirus. The team is isolated on the base, but will continue to play in the championship
Kalidou Coulibaly: Napoli is not going to Barcelona as tourists. We are able to give battle
PSG have extended their contract with Kimpembe until 2024
Suarez is not in the start for the match with Valladolid. He has scored 4 goals in the last 4 games for Barca
Dyche Pro 1:1 with Liverpool: top team Scored. Talking about three points is too much
Klopp on the draw with Burnley: Liverpool should have scored 3-4 goals. We are disappointed