Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Покетино: Челси се већ спрема за јануарски прелазни рок

Тренер Челсија Маурисио Покетино преузеће већу одговорност за трансфер-политику клуба и планира да ојача своју екипу већ у јануару, преноси британски Гардијан.

Челси, који је потрошио рекордних милијарду фунти у три прелазна рока након промене власништва, налази се на тек 14. месту на табели Премијер лиге. Последњи пут су лондонски „плавци” овако лоше започели сезону давне 1978. године.

Досадашњи фокус Тода Болија и његових сарадника било је потписивање младих играча. Међутим, Челси је сада отворен за довођење искуснијих играча Покетина, који је преузео дужност главног тренера у јулу. „Плавци” желе нападача у јануару и заинтересовани су за Наполијевог Виктора Осимена и Ивана Тонија из Брентфорда, који је такође мета Арсенала.

„Добра ствар је што постоји веома добра комуникација са спортским директорима и власницима. На крају прелазног рока рекао сам да морам да будем више укључен у све одлуке. Почео сам да радим на препознавању тога шта нам је потребно за јануар”, рекао је Покетино.

Фудбалери Челсија се од почетка сезоне муче да постигну голове, а њихов напад је знатно ослабљен одсуством Кристофера Нкункуа који је задобио тешку повреду колена током предсезоне.

„Ствари се могу променити до јануара. Морамо да радимо на опоравку Нкункуа и Арманда Броје, да покушамо да обезбедимо тиму више голова и постанемо чврсти. Али, наравно, већ смо почели да радимо на трансферима”, додао је аргентински стручњак.