Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Пољска ће се кандидовати за домаћина Олимпијских игара 2036. године

ВАРШАВА – Председник Пољске Анджеј Дуда изјавио је данас да ће се та земља кандидовати за домаћина Летњих Олимпијских игара, које ће бити одржане 2036. године, преноси Ројтерс.

Пољска никада није организовала Олимпијске игре. Пољска је крајем јуна и почетком јула ове године била домаћин Европских игара у Кракову.

„Желео бих да објавим после консултација са Олимпијским комитетом Пољске, министром спорта и владом да је наша намера да организујемо ОИ 2036. године”, изјавио је Дуда у Закопанама, јавља Танјуг.

ОИ у Паризу биће одржане 2024. године у Паризу, а Лос Анђелес је домаћин Игара 2028. Међународни олимпијски комитет (МОК) је одлучио да ЛОИ 2032. буду одржане у аустралијском Бризбејну.

Кандидати за ОИ 2036. године поред Пољске су Индонезија, Мексико и Индија. Ројтерс преноси да би Турска, Мађарска, као и градови у Персијском заливу могли да поднесу кандидатуре за домаћина ОИ 2036.

„Наши пољски пријатељи су већ успешно показали да имају све што је потребно за организацију великих међународних спортских догађаја”, изјавио је члан Извршног одбора Европских олимпијских комитета (ЕОЦ) Хасан Арат.